Hoed en Rand

Welkom bij IDEE, het bureau waarin wij, Peter Spelbos en Conny Heuvelman, samenwerken.

Wij zijn al heel wat jaren een stel en hebben veel gedaan en gezien in het leven; we weten van de hoed en de rand.

We weten hoe het is om te genieten maar ook hoe het is om te verliezen, om vast te zitten in jezelf en je relatie. In je werk.

We weten wat het is om te scheiden, te treuren en je eenzaam te voelen. Om te worstelen met eigen boosheid en depressie.

Ons leven is nu OK want niet alleen hebben we elkaar maar ook hebben we vrede met onszelf en het leven gesloten.

Conny Heuvelman (1963)

Ik heb mijn achtergrond in de gezondheidszorg en psychiatrie, de HRM-wereld, het onderwijs, en de trainings- en coachingswereld. Ook heb ik de HBO-studie Maatschappelijk Werk afgerond.

Counselen en het geven van therapie leerde ik bij de Academie voor Menswetenschappen en Phoenix Opleidingen. Ik volgde meerdere post-HBO opleidingen in onder meer Systemisch Werken en Relatietherapie (waaronder EFT gerelateerd).

Ik ben open en direct maar ook een echte vrouw. Goed in het uiteenrafelen van interactiepatronen en relaties, en die dan opnieuw vormgeven. Ik heb een hoog EQ, ben zeer sensitief, en werk op een dynamische, invoelende wijze.

Eigen weg

Ik ben lang bezig geweest mijn eigen weg te vinden. Soms had ik het idee dat ik niet op, maar juist naast de weg liep.

Totdat ik besefte dat ik altijd maar bezig was met willen veranderen.

Vanaf dat moment heb ik me ontwikkeld tot een sterke vrouw die veel kracht en rust in zichzelf vindt en zelfstandig haar weg weet te bepalen.

Mensen raken

Het geeft me veel energie wanneer mensen met hulp van mij verder komen en/of zichzelf kunnen helen. Dat ik een stukje met iemand op haar of zijn levenspad mag meelopen raakt en boeit me. Dat ik mannen en vrouwen kan helpen en emotioneel bereiken. Dat ik ze kan helpen tot rust te komen en bij zichzelf te blijven. Dat ze leren zich te verbinden.


Peter Spelbos (1954)

Ik ben een onafhankelijk en non-conformistisch mens. Ik was lang ondernemer in Nederland, daarna woonde ik jaren in Afrika, en later ook in Centraal Azië. In die jaren werkte ik in allerlei functies in de noodhulp voor vooral het Internationale Rode Kruis.

In mijn jaren in Afrika en Azië heb ik veel over mensen geleerd. Over liefde, eenzaamheid, geweld, lijden en dood. Over de uitersten van het leven. Over wat mensen elkaar aandoen en, ook, wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Die tijd heeft me voor een belangrijk deel gevormd en is mede de basis voor mijn therapeutisch en psychologisch werk.

ECP-Therapeut

Aan de Academie voor Psychotherapie behaalde ik het diploma van de post-HBO opleiding Integratieve Psychotherapie en een paar jaar daarna het Europees Certificaat Psychotherapie van de Europese Associatie Psychotherapie, de Europese standaard in psychotherapie.

Ik heb een voorliefde voor existentiële therapie en beschouw me daarom vooral als existentieel therapeut. Ik werk op een directe manier, houd van de dialoog, en schuw het provoceren niet.

Om cliënten met problemen op het werkvlak goed te begeleiden, heb ik me ook, als voormalig ondernemer, aangesloten bij Noloc, de organisatie voor Loopbaancoaches.

Naast ECP-therapeut ben ik bedrijfseconoom en historicus (Universiteit Leiden) en heb ik een graad in de politicologie (Universiteit Nijmegen). Ik ben ruim hoogbegaafd en was lid van Mensa, de High IQ Society.


IDEE

Bureau IDEE - Spelbos & Heuvelman

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Contact & zo - Intensief werken - Relatietherapie - Training - IDEE