Reset

Hallo lieve Conny,

Nog even een berichtje als blijk van onze grote tevredenheid, en onze erkentelijkheid voor de gebruikte methode en jouw rol als therapeut, en oneindige dankbaarheid voor de wijze waaorp jij de rol van therapeut hebt ingevuld.

Wij zijn naar Haarlem gereden als Stef en Chris en wij zijn door jou compleet gereset naar Stef en Chris 2.0. We voelen eindelijk een compatibiliteit van de taal, verbaal/non-verbaal, die we beiden gebruiken.

We gaan nu graag verder werken aan de relatie en onze taal met de inzichten die we van jou leerden. Het voelt niet aan als een heuse klus, want deze inzichten en technieken voelen al aan als een natuurlijke basis om samen soepeler, liever en leuker te leven en te werken.

We zijn bij jou op zondag de deur uitgestapt na sessie 5 met een heel goed gevoel, beyond expectations, we waren al heel dicht bij elkaar, maar nadien hebben we nog prestaties bereikt waardoor we nu echt wel zijn thuisgekomen bij elkaar. Het feit dat jij zo goed mijn grote pijn en ontreddering zag en dat Stef zo vastberaden was, hebben geholpen nog verdere openheid te creëren, en bepaalde onderdrukte aspecten van mijn pijn, die ik zelfs in onze sessies nog te zwaar vond om te bespreken, toch echt aan de oppervlakte te brengen en te tackelen.

We komen graag naar jou voor de zesde sessie na een poos oefenen. Met veel hoop en vertrouwen dat dit de gelegenheid gaat zijn om met jou nog over deze verdere evolutie te spreken, alleen al als blijk van grote erkentelijkheid en dankbaarheid voor jou als therapeut. Dit zou jou misschien nog kunnen helpen om andere relaties en personen met gelijkaardige pijn te helpen. Ik benadruk: jij hebt het ontzettend goed gedaan, jij hebt mij positief getriggerd om mezelf in alle openheid te tonen en tot volheid te komen. Wat een verademing.

Ik stuur dit ook namens Stef, maar hij zal jou ook nog wel een persoonlijk berichtje sturen.

Vele groeten, en nog een hele warme knuffel.

Chris, Antwerpen
27 augustus 2018

Dank je wel

Hallo Conny,

Ik denk dat ik nog nooit zo erg de behoefte gehad heb om iemand uitdrukkelijk te bedanken.

Je weet wel dat ik op voorhand eerder sceptisch ingesteld was, mijn licht geïrriteerde, defensieve body language tijdens het Skype gesprek zal je niet ontgaan zijn

Ik was echter zeer snel onder de indruk van je efficiënte professionalisme, in combinatie met een groot empathisch vermogen. Doortastend, doelgericht, maar toch warm, zo bereikte je zeer snel een uitzonderlijk resultaat.

Ik ben zo blij met de zelfkennis die ik heb opgedaan, de extra kennis over Chris haar persoonlijkheid, en met de technieken die je hebt aangereikt om mijn « moeilijke kantjes » in toom te houden en op een goede manier binnen onze relatie te communiceren.

Het besef dat het « druk is in mijn hoofd », bijvoorbeeld, en de gevolgen daarvan, was een belangrijke « aha-erlebnis » voor mij. Ik ben de implicaties daarvan nog voortdurend aan het aanvullen (vb. Ik ben snel geïrriteerd door omgevingsgeluiden, heeft er zeker ook mee te maken).

Je hebt onze relatie terug op de sporen gezet, maar het gaat verder dan dat. Ik weet dat ik nu in het algemeen heel wat sterker in het leven sta!

Ik hoop dat je nog veel koppels op dezelfde manier kan helpen.

Heel erg bedankt!

p.s. Je mag dit gerust als een « publiek » testimonial beschouwen en gebruiken.

Stef, Antwerpen
28 augustus 2018

Afspraak afzeggen

Dag Conny, wij hebben een afspraak op maandag 16 augustus om 15.00 u. Ik wil die afspraak afzeggen. Vorige maal twijfelde ik al of een nieuwe afspraak nodig was maar het voelde veilig om er een in de agenda te hebben staan.

Het gaat goed. E. en ik hebben geen conflict meer gehad, hoogstens wat kleine ergernissen, en ook verder zijn er geen explosies of heftigheden meer geweest. Misschien komt het omdat onze relatie door de therapiegesprekken in een volgende fase lijkt te zijn gekomen. E. stimuleert mij alles uit te spreken en binnen die veiligheid lukt me dat steeds beter.

Ik hoop dat ik opnieuw een beroep op je mag doen als het onverhoopt toch nog misgaat. Heel hartelijk dank voor je hulp maar vooral voor je aandacht. Ik vond het bijzonder om een therapeut te ontmoeten wiens professionaliteit m.i. vooral zit in de manier waarop hij aandacht heeft.

V.L., Amstelveen 15 september 2015

Hier ben ik nu

Ik voel me goed, heb nog een boel te verwerken over wat we de afgelopen jaren van elkaar gemist hebben en wat we de laatste maanden hebben meegemaakt. Er zijn ook nog twijfeldagen en verdrietige gedachten bij mij, gelukkig gaan we gevoelens en gedachten niet meer uit de weg en vind ik veel troost en kracht bij W.. En hij bij mij. Begrip is het woord dat weer terug is.

Dat W. met Peter heeft afgesproken voelt ook heel goed. We zijn bezig, aan het werk, nemen de tijd, hebben vertrouwen en weten intussen weer te genieten van het leven en elkaar.

Veel dank daarom voor je begeleiding, Conny, zonder jou zaten W. en ik niet waar we nu zijn. Je hebt het ogenschijnlijk onmogelijke weer mogelijk gemaakt. Nu gaan we het zelf doen maar weten jou als eerste te vinden mocht het in de toekomst nodig zijn. Dat is een rustig gevoel.

Vandaag gaan W. en ik - net als alle dagen tegenwoordig - gewoon wél iets doen aan onze trouwdag.

liefs!

J.v.d.B., Haarlem,
26 april 2015

Een berichtje

Hallo Conny, even zomaar een berichtje. H. en ik zijn in augustus bij jou geweest. De aanvankelijke bedoeling van het gesprek was om de relatie op een goede manier af te sluiten. We zijn toen toch uitgekomen op een doorstart "nieuwe stijl".

Ik wilde je laten weten dat deze doorstart nog steeds actueel is. We zijn nog steeds bij elkaar en daarnaast staan we beide meer op eigen benen. En er is meer acceptatie en rust in de relatie. We zijn nog weer dieper met elkaar verbonden.

Ik wil je nogmaals bedanken voor de gesprekken die we hebben gehad bij jou. Het was een goede ervaring doordat alles er kon zijn in al z'n gekkigheid en doordat het tegelijk constructief en volwassen was.

Dank hiervoor en als we nog eens klem komen te zitten dan weten we je te vinden. Fijne feestdagen en een hartelijke groet ook namens H.

P.T., Utrecht
19 december 2014

Streng en troostend

Conny heeft mij veel inzicht gegeven, is laagdrempelig en goed bereikbaar. Ze spiegelt goed en is op zijn tijd ook heel streng over dat bepaalde dingen echt niet kunnen. Troostend op een juiste manier en een echte mensenvriend.

P.B., Haarlem
13 juli 2014

Het gaat goed met ons

Het gaat goed met R. en mij, al is het soms nog moeilijk om de zakelijke en financiële dingen gescheiden te houden van de intieme relatie.

Gelukkig hebben we bij jouw veel geleerd over onszelf, elkaar en communiceren, zodat we verder kunnen blijven werken aan het onderhouden van onze relatie.

De omstandigheden zijn niet altijd even gemakkelijk, waardoor het noodzaak blijft om de focus goed te houden.

A.W., Amsterdam
1 augustus 2014

Handvatten

Conny, de sessies hebben mij echt geholpen om ‘handvatten’ te krijgen om mijn situatie aan te pakken. Je nam alle tijd om me te helpen mijn probleem te (h)erkennen en een en ander beter te begrijpen. Ik heb dit als zeer positief ervaren. Dankjewel.

En de relatie is erg op vooruit gegaan....

N. W., Heemstede
10 juni 2014

Bedankt

Beste Conny, ik weet dat ik niet altijd aardig naar je was maar je bent daar goed mee omgegeaan. En eerlijk gezegd: je hebt onze relatie weer op de rails gekregen en daar ben ik je heel dankbaar voor. M. ook, natuurlijk.

A. N., Haarlem
21 december 2013

Gehoopt maar niet verwacht

Heb het boek van Hanna Cuppen over bindingsangst gelezen. Heel herkenbaar en fijn dat je me het hebt aangeraden. Dat maakte wat we besproken hadden tijdens de sessies extra inzichtelijke.

Met S. werk ik nog zo af en toe het huiswerk opnieuw door om het scherp te houden maar eigenlijk is dat niet nodig want het gaat goed met ons. Dank je wel dat je ons zo ver hebt gebracht. Ik had het wel gehoopt maar niet verwacht.

M.S., Amsterdam
14 februari 2014

Je hebt ons ver gebracht

Het gaf ons een open en eerlijke kijk op de situatie tussen ons. De kijk en hulp van een specialist. De dingen die werden aangestipt, gaven mij meer inzicht in onze problematiek en ik kon ermee verder. Blijven hangen in het cirkeltje wat we altijd deden kon niet meer.

Het besef dat we geen verantwoording namen voor de relatie kwam natuurlijk wel binnen. Als man van 40 dat te horen voelde natuurlijk wel even raar. Maar je deed het zacht en dan kan ik het wel hebben.

Conny, je hebt ons veel verder gebracht dan die andere psycholoog. Dank je wel.

A. v. M., Hoofddorp,
15 maart 2014.

Pijn en verdriet

Conny, je hebt me laten ervaren hoeveel pijn en verdriet er achter die gesloten deuren bij mij zit. Hoe ik me diep van binnen naar B. voel en waarom de relatie al jaren langzaam uit elkaar aan het vallen is. Los zand en onbegrip noemde je het.

Ook al zijn we nu uit elkaar, ik kan er vrede mee hebben. Het was niet meer te doen. Het heeft naast veel verdriet ook veel opluchting gebracht.

Dank je wel voor je persoonlijke begeleiding in deze.

A.B., Haarlem
17 november 2013

Met mij gaat het goed

Beste Peter, met mij gaat het goed. De relatie met F. en mij is definitief over en dat is goed.

De begeleiding heeft mij veel duidelijkheid gebracht en heeft me bevestigd in mijn gevoelens over onze relatie. Daar waar ik naar openheid, groei en diepgang verlangde, ontmoette ik rgiditeit en ontkenning.

In de gesprekken met jou sprak Frank zijn ideeën uit over een relatie en die pasten helemaal niet bij de mijne. Wij zijn totaal verschillend, ik heb me een tijdje kunnen aanpassen maar bleek daarmee niet meer trouw aan mezelf te kunnen zijn.

Ik ben blij met de duidelijkheid die de begeleidng me heeft gegeven. Je hebt er ook geen doekjes om gewonden en dat was prima voor mij. Dank je wel.

T.K., Haarlem
20 februari 2012

Bedankt

Beste Peter, we willen je ontzettend bedanken voor je persoonlijke aandacht en je warme openheid van jou als mens.

We vinden dat wij door jou echt op de goede weg zijn geholpen. En zullen dit positief in onze relatie doorzetten. De ervaring die ik en S. hebben gehad waren zeer indringend en schudde ons wakker. Je hebt veel losgemaakt, wat wij zelf niet voor elkaar hadden gekregen. Heel erg bedankt.

S.B., Eindhoven
14 november 2011

We hebben het gered dankzij jou

We stonden na 8 jaar op het punt om te stoppen met onze relatie, Door veel ruzies belemmerden we elkaars geluk en werden mooie momenten overstemd door de confrontaties die we hadden. We hebben besloten om apart te gaan wonen en vanaf daar te kijken of we echt zouden gaan scheiden, ons huis verkopen.

De grote tegenstelling bij ons was dat we wel de liefde voelden voor elkaar, maar elkaar niet het geluk wisten te geven. Op advies van een collega van mij zijn we naar IDEE gegaan als laatste poging. We zijn begonnen aan een intens weekend samen, volledig gericht op elkaar en onze relatie.

Ik kan niet anders zeggen dat we bijzonder veel hebben meegekregen van deze dagen. Dankzij Conny die de juiste vragen stelde, een warme en ontvankelijke sfeer wist te creëeren maar ook de nodige afstand en ruimte hield waardoor een ieder van ons de veiligheid en de mogelijkheid kreeg om zijn eigen identiteit en gevoelens uit te spreken.

Dankzij het weekend krijgt onze relatie een nieuwe kans, communiceren we veel bewuster met elkaar over onze gevoelens en wensen en hebben we meer begrip voor het standpunt van de ander. We geven elkaar meer de ruimte voor onze ontwikkelingen.

Los daarvan hebben de oefeningen mij persoonlijk meer inzicht gegeven in hoe ik communiceer met de wereld om mij heen, en dan met name wat ik van mijzelf niet door had. Dit gaat mij op alle vlakken verder helpen zoals in mijn werk, bij sollicitaties etc.

Kortom dit weekend was van onschatbare waarde!

Groeten J.G. en W.G., Velsen
4 oktober 2014

Interview met Christelle &Tom
"Er is nu veel meer begrip"

Zestien en achttien waren ze, toen Esther (34) en Niels (37) een relatie kregen. Inmiddels zijn er twee kinderen en 'loopt het allemaal gestroomlijnd'. Maar de sleur had toegeslagen. Het 'wij-gevoel' raakte steeds verder op de achtergrond, vond Esther. "We waren vooral beste maatjes." Ze kozen voor een relatie-intensive, want "we zijn wel van doorpakken, als we eenmaal ergens voor gaan." Het bracht ze precies wat ze hadden gehoopt.

"We hadden na al die jaren gewoon weer even een zetje nodig", vat Esther hun relatieproblematiek samen. "Wanneer je zo jong in een relatie stapt, groei je met elkaar mee. Maar de laatste tijd leken we allebei een eigen zijspoortje op te zijn gegaan. We deden vooral ons eigen ding en leefden daardoor langs elkaar heen." Niels herkende Esthers gevoel, maar had er wat minder last van dan zij. "Ik ben wat nuchterder, misschien. Ik vond het eigenlijk niet meer dan normaal, dat je na zoveel jaar in een bepaalde sleur terecht komt. We hadden nooit ruzie of zo. Maar ik ben ook meer het type dat zijn gevoel wegstopt. En dat was een deel van het probleem."

Twee jaar eerder had Esther al eens aan de bel getrokken met eenzelfde gevoel van onbehagen. "Niels, ik vind je hartstikke lief, maar is dit nou alles?", had ze hem toen gevraagd. Ze spraken er lang over en beloofden weer wat meer aandacht aan elkaar te besteden, "maar na verloop van tijd sluipen de oude patronen er toch stiekempjes weer in", merkten ze. Het werd tijd voor een meer structurele aanpak. esther en niels

Compacte opzet

Esther zocht via Google naar 'relatietherapie' en kwam enorm veel aanbod tegen. De intensives van IDEE vielen op door de compacte opzet. Niels: "We hadden allebei het gevoel dat een uurtje in de week geen zoden aan de dijk zou zetten. Dan moet je er elke week eerst een kwartier inkomen en voor je het weet is de tijd om en ga je weer terug in je oude patroon." Esther: "In een intensive dompel je je echt helemaal onder. We hebben een hotel genomen, zijn tussendoor lekker samen uit eten gegaan en hebben veel gepraat. Dat werkte voor ons heel goed."

Niels en Esther voerde vooraf nog even een 'geitenwollen-sokkencheck' uit: "De foto van Conny gaf al een goed gevoel. We wilden in elk geval geen zweverig gedoe." Ook de aanpak die Conny in het telefoongesprek vooraf omschreef, maakte een nuchtere, doeltreffende indruk. "Als Niels ook maar even iets had opgevangen van een sfeertje met yoga of wierook, dan was hij afgehaakt", lacht Esther.

Iets concreets om aan te werken

Gerustgesteld gingen beiden daarna de training in. "We hoopten vooral dat er iets uit zou komen waarmee we verder zouden kunnen. Iets concreets om aan te werken, zodat we niet weer in dezelfde valkuilen zouden trappen." Na één sessie hadden ze allebei al het gevoel dat ze de onderste steen wel zo'n beetje boven hadden: Niels moest zijn gevoelens duidelijker tonen en Esther moest wat minder perfectionistisch zijn. Maar Conny was nog niet tevreden, vertelt Niels. "Zij miste een diepere emotionele laag. En als ik heel eerlijk was, moest ik haar wel gelijk geven. Ik ben altijd een beetje politiek als het over gevoelens gaat. Ik had nog niet het achterste van mijn tong laten zien."

"Conny vroeg steeds door: 'Wat geeft je dat voor gevoel?' 'Waar komt dat gevoel vandaan?' 'Hoe uiten jullie dat naar elkaar?'', zegt Esther. 'Ik weet niet waar je naartoe wilt", zei ik op een gegeven moment tegen haar. "Wacht maar, daar komen we vanzelf uit", antwoordde ze. Toen vroeg ik me eerlijk gezegd af: "Hoe kan zij nou weten waar we naartoe gaan als ik dat zelf nog niet eens weet?" Tot er dan ineens iets uit je mond floept waarvan je denkt: "Verrek! Dát bedoelde ze." Niels had op de laatste dag eenzelfde ervaring. Dat je ineens denkt: O, dáár gaat het om. Achteraf hebben we het daar nog vaak over. Conny blijft pellen, laagje voor laagje, tot je zelf bij het inzicht komt dat je nodig hebt. Knap hoor."

Echte veranderingen

Er is door de intensive echt wat veranderd in hun relatie, vinden ze. "We zijn niet alleen op onze valkuilen gewezen, maar ook op wat dat gedrag voor de ander betekent. Een relatie wordt na verloop van tijd een soort onuitgesproken onderhandeling: wat doe jij voor mij en wat wil ik daar voor terugdoen? Nu kijken we meer naar: hoe maak ik de ander blij? Er is veel meer begrip voor elkaars gevoelens."

Niels: "Ik erkende al dat ik gesloten raak wanneer iets niet loopt. Ik wist ook wel zo'n beetje waar dat gedrag vandaan komt. Maar Conny heeft me uit laten vinden wat mijn basisangsten zijn die er aan ten grondslag liggen. Wanneer je dat begrijpt, is het makkelijker om het patroon te doorbreken, omdat je ziet dat het gedrag waar je steeds voor kiest, niet functioneel is. Nu probeer ik mezelf niet langer op te sluiten als ik een mindere dag heb. Ik probeer uit te speken wat ik wel en niet leuk vind. Dat werkt goed. Esther weet nu tenminste waar het aan ligt als ik niet goed in mijn vel zit. Meestal heeft dat niks met haar te maken en het scheelt natuurlijk enorm wanneer je dat weet."

Esther heeft door de training leren inzien dat ze zelf ook steeds minder haar gevoelens en verwachtingen met Niels ging delen. "Ik had het gewoon een beetje opgegeven, realiseerde ik me. Door mijn perfectionisme besteedde ik mijn tijd vaak aan dingen die hadden kunnen wachten, in plaats van aan Niels. Niet wetende dat hij dat erg miste. Vaak ging hij aan het eind van de dag zonder veel te zeggen naar bed en dan moest ik nog zo nodig de tassen voor de kids klaarzetten en hun kleren klaarleggen, bijvoorbeeld. Dat deed ik dan met een chagrijnig hoofd, zonder aan te geven dat ik zijn hulp zou waarderen. Kroop ik daarna mokkend naast hem in bed, waar Niels weer van baalde maar het niet zei. Welkom in de vicieuze cirkel. Nu realiseer ik me dat hij mijn gedachten niet kan lezen! Dat is iets wat we nu allebei aan het leren zijn: aangeven wat je van de ander nodig hebt om gelukkig te zijn."

06-Conny

Ze kunnen er samen weer een hele tijd tegen, denken ze allebei. "Het is niet zo dat we ineens weer stapelverliefd op elkaar zijn geworden. Maar de horizon ligt weer open. Doordat we meer inzicht hebben gekregen in onze eigen reactiepatronen, en vooral ook in wat die met de ander doen, weten we nu weer waar onze wegen weer samen kunnen komen." "Het gaat een stuk prettiger tussen ons", beaamt Niels. "We zijn weer helemaal bij de les." En mochten ze na verloop van tijd toch weer merken dat ze uit elkaar drijven? "Dan bellen we gewoon 06-Conny."

Dit interview is van de hand van Annelies Roon van de Schrijverij in Haarlem. © Annelies Roon dec '14.

Volgende pagina

Relatietherapie

Begeleiding

Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Testimonials - Begeleiding bij relationele zaken

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo