Relatietherapie

Relatietherapie bij IDEE bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal een tot drie weken zit. We voeren de gesprekken live of middels Zoom of Skype, net waarbij jullie je prettig voelen en waar op dat moment behoefte aan is.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met mij, Conny Heuvelman, wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht voor zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Conny Heuvelman

Ik heb vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en kijk nergens van op. Ik ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal. Een liefdevolle vrouw die emphatisch en invoelend is.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ik voel waar het goed zit in de relatie en welke weg jullie hebben te lopen om het beter te krijgen. En natuurlijk, als het probleem is dat een van de twee niet goed bij zijn emoties kan, ben ik degene die dit hem of haar goed kan leren.

Mijn specialisaties in relatietherapie zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, boosheid en agressie, schuld en schaamte, verdriet en rouw, oude pijn en trauma's uit de jeugd.

Mijn methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Geen houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues, drinken. Traumata, ziekte, verlies en rouw. Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Disclaimer

Relatietherapie is geen wondermiddel. Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan omdat voor beiden of een van de twee duidelijk wordt dat er geen toekomst meer in de relatie zit.

Volgende pagina

Relatieweekend

Begeleiding

Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Testimonials - Relatieherstel ouder en kind - Begeleiding bij relationele zaken

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo