Relatietherapie

Relatietherapie bij IDEE bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal twee tot drie weken zit.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met de therapeut (Conny Heuvelman of Peter Spelbos) wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht aan zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Onze methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en onze jarenlange ervaring, hebben we een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Geen houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues, drinken. Traumata, ziekte, verlies en rouw. Wij zijn gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij ons.

Conny Heuvelman

Ik heb vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en kijk nergens van op. Ik ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal. Een liefdevolle vrouw die emphatisch en invoelend is.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ik voel waar het goed zit in de relatie en welke weg jullie hebben te lopen om het beter te krijgen. En natuurlijk, als het probleem is dat een van de twee niet goed bij zijn emoties kan, ben ik degene die dit hem of haar goed kan leren.

Mijn specialisaties in relatietherapie zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, schuld en schaamte, verdriet en rouw, oude pijn en trauma's uit de jeugd.

Peter Spelbos

Ik werk op een vergelijkbare manier als Conny Heuvelman maar ben wel een echte mannelijke relatietherapeut. Dat wil zeggen dat ik niet van de lange trajecten ben, het mannelijke aspect binnen liefdesrelaties goed begrijp (zonder overigens daarbij het vrouwelijke aspect te verwaarlozen), en geneigd ben snel hoofdzaken van bijzaken te scheiden.

Naast stellen met gewone relatieproblemen (wat is gewoon op dit vlak) begeleid ik vaak stellen waarbij de partners beiden zeer cognitief georiënteerd zijn en ogenschijnlijk deels het vermogen missen zich emotioneel te uiten én stellen met relatieproblemen waarbij bedekt of onbedekt agressie tussen de partners speelt.

Ik ben een ervaren relatietherapeut met oog voor detail en veel ruimte voor het afwijkende en bijzondere. Ik werk breed en weet goed raad met ingewikkelde problemen met vele facetten, in het bijzonder die waarbij sociale aspecten (gender, nationaliteit, sociaal-economische klasse, geloof, dorp-platteland) en binding en hechting een rol spelen .

Disclaimer

Relatietherapie is geen wondermiddel. Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan omdat voor beiden of een van de twee duidelijk wordt dat er geen toekomst meer in de relatie zit.

Volgende pagina

Relatieweekend

Begeleiding

Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Testimonials - Begeleiding bij relationele zaken

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo