Relatietherapie

Relatietherapie bij mij, Conny Heuvelman, bestaat uit een serie gesprekken van ongeveer anderhalf uur waarbij tussen de gesprekken meestal twee tot drie weken zit. We voeren de gesprekken live en, bij uitzondering, soms ook middels Zoom.

In de gesprekken onderzoeken jullie samen met mij wat er speelt in de relatie, welke negatieve patronen er zijn ontstaan en wat ieders aandeel hierin is. Wat jullie op emotioneel niveau met elkaar hebben uit te zoeken om liefdevol verder te kunnen.

Thema's die in de therapie aan de orde komen zijn onder meer jullie communicatie en interactie, binding en hechting, empathie en emotionaliteit, boosheid en frustratie, omgaan met conflicten, intimiteit en seksualiteit.

Daarbij is er natuurlijk ook aandacht voor zaken uit het verleden zoals oude pijn, persoonlijke trauma's, onverwerkt verdriet en verstoord vertrouwen.

Specialisaties en manier van werken

Mijn specialisaties in relatietherapie zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, schuld en schaamte, verdriet en rouw, oude pijn, en trauma's uit de jeugd.

Ik werk op een rustige en degelijke manier, weg van de waan van de dag en de oppervlakkige vluchtigheid van de hedendaagse tijd. Ik ben niet van de modieuze kreten en termen uit de zelfhulpboeken maar werk op basis van noe mensen in elkaar steken en zich ontwikkelen in hun leven.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het geven van relatietherapie en relatietherapieweekenden en kijk nergens van op. Ik ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden.

Ik voel waar het goed zit in de relatie en welke weg jullie hebben te lopen om het beter te krijgen. Een liefdevolle vrouw die empathisch en invoelend is maar niet zweverig.

Mijn methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Relatietherapieweekend

Wil je intensiever met mij werken? Dan kun je gaan voor een relatietherapieweekend, vijf gesprekken van twee uur op vrijdag, zaterdag en zondag.

Disclaimer

Relatietherapie is geen wondermiddel. Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan omdat voor beiden of een van de twee duidelijk wordt dat er geen toekomst meer in de relatie zit.

Links

Info over relaties: Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Hechtingsproblemen - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatiemail - Relatieboeken - Relatietest

Begeleiding: Relatietherapie - Intensief werken - Moeilijke relaties - Relatieadvies - Overige begeleiding - Testimonials

Info & contact: Contactinfo - Over mij - Bureau IDEE - Tarieven - Colofon