Voor wie

Ons Relatieweekend is een driedaags traject relatietherapie voor stellen die intensief aan hun relatie willen werken. De gesprekken kunnen live gevoerd worden of online middels Zoom. Het Relatieweekend is uitermate geschikt voor stellen die:

- In een korte periode snel resultaat willen zien.

- Al lang met complexe of etterende problemen worstelen.

- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie.

- Ongestoord geconcentreerde aandacht willen geven aan het verdiepen van hun relatie.

Daarnaast is het Relatieweekend een uitstekend 'last resort' om samen uit te zoeken of je wel of niet nog verder wilt met elkaar.

Herkenning

Als jullie je herkennen in één of meer van de volgende uuitspraken, is het Relatieweekend zeker iets voor jullie.

- We staan al lang in de overlevingsstand
- We voelen ons eenzaam bij elkaar
- We voelen geen verbinding meer
- We zijn bang elkaar kwijt te raken
- We hebben vaak ruzie en conflicten
- Een van beiden is vreemd gegaan
- We leven langs elkaar heen
- Intimiteit en seks voelen als een opgave
- We zien geen uitweg meer uit de problemen
- We hebben elkaar niets meer te zeggen

Programma

Het Relatieweekend loopt van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel in de ochtend als middag, zondag enkel 's ochtends. Bij uitzondering kan het weekend ook op andere dagen gepland worden.

In de sessies werken jullie samen met mij, Conny Heuvelman, aan jullie communicatieve, relationele en empatische vaardigheden, en de ingebrachte problemen. Er zijn geen andere stellen aanwezig.

In het weekend gaan we stapsgewijs dieper in op jullie problemen en pellen we als het ware in korte tijd de relatie laag na laag af. We raken dan telkens opnieuw aan dieper liggende pijn- en frictiepunten in de relatie die we vervolgens bespreekbaar maken.
"Doorpakken in een weekend maakt dat je snel op diepere lagen komt. En daar moet je zijn als er serieuze problemen spelen."

Conny Heuvelman

In een relatief korte tijd krijgen jullie zo een compleet beeld van jullie relatie, inclusief hoe dat zo is gelopen, en de zaken die tot dan voor jullie nauwelijks bespreekbaar waren. Natuurlijk leren jullie ook al die zaken binnen de relatie te hanteren.

We plannen ook een vervolggesprek na het weekend om wat bereikt is te consolideren. Tussendoor kunnen jullie bellen en/of mailen voor overleg en steun.

Vooraf hebben we met z'n drieën een kort skypegesprek om met elkaar kennis te maken en te kijken of de verwachtingen op een lijn liggen.

Waarom werkt het

De praktijk laat zien dat meerdere gesprekken in een korte periode vaak een beter resultaat geven dan gesprekken gespreid in de tijd.

De reden hiervoor is dat problemen in de relatie in zo'n korte periode meestal goed kunnen worden uitgediept, ze worden als het ware als een schil van een ui laag voor laag afgepeld en besproken. Bij gewone relatietherapie zit er vaak teveel tijd tussen de sessies waardoor partners uit proces raken.

Hiermee pretendeer ik niet dat ernstig ontwrichte relaties na het relatieweekend ineens toprelaties zijn. Vaak is er echter wel een duidelijke omslag merkbaar waarop na het weekend kan worden voortgebouwd.

Mijn methodes zijn geënt op die van Vansteenwegen, Systemisch Werken, Sue Johnson (EFT), Systeemtherapie, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Geen houden van, geen gevoel, geen intimiteit, geen lust, geen seks. Boosheid, ruzie, afgunst. Geld en macht. Vreemdgaan en opnieuw beginnen. Gender-issues, drinken. Traumata, ziekte, verlies en rouw. Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Ontspannen

Naast de sessies blijft er voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken en te ontspannen en genieten van en met elkaar.

Haarlem is een mooie stad met veel te zien. Op 10 tot 15 minuten afstand vind je Amsterdam aan de ene en Zandvoort en Bloemendaal aan Zee aan de andere kant. Er is in deze plaatsen ook veel keuze in B&B's en hotels waar je kunt overnachten.

Volgende pagina

Relatieadvies

Begeleiding

Relatietherapie - Relatieweekend - Relatieadvies - Testimonials - Relatieherstel ouder en kind - Begeleiding bij relationele zaken

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo