Voor wie

Ons Relatietherapie-weekend is een driedaags traject relatietherapie voor stellen die intensief aan hun relatie willen werken. Het weekend is uitermate geschikt voor stellen die:

- In een korte periode snel resultaat willen zien.
- Al lang met complexe of etterende problemen worstelen.
- Makkelijk afhaken tijdens gewone relatietherapie.
- Ongestoord geconcentreerde aandacht willen geven aan het verdiepen van hun relatie.

Daarnaast is het Relatietherapie-weekend een uitstekend 'last resort' om samen uit te zoeken of je wel of niet nog verder wilt met elkaar.

Waarom werkt het

Herken je dat? Na een drukke dag, nadat jullie de kinderen op bed hebben gelegd, nog gauw even een uur naar de relatietherapeut op een half uur rijden? En dat dan tien weken lang?

De praktijk laat zien dat meerdere gesprekken in een paar dagen meestal een beter resultaat geven dan gesprekken gespreid in de tijd. Jullie kunnen makkelijker focus houden, gaan sneller de diepte in en blijven in proces terwijl de relatieproblemen goed kunnen worden uitgediept.

Programma

Het Relatietherapieweekend kan in het weekend of doordeweeks gepland worden. In het weekend loopt het van vrijdagochtend tot en met zondagochtend met daarin vijf sessies van twee uur: vrijdag en zaterdag zowel in de ochtend als middag, zondag enkel 's ochtends.

In de sessies werken jullie samen met mij, Conny Heuvelman, aan de ingebrachte problemen en jullie communicatieve, relationele en empathische vaardigheden. Er zijn geen andere stellen aanwezig.

In de sessies gaan we stapsgewijs dieper in op jullie problemen en pellen we als het ware in korte tijd de relatie laag na laag af. We raken dan telkens opnieuw aan dieper liggende pijn- en frictiepunten in de relatie die we vervolgens bespreekbaar maken.

In een relatief korte tijd krijgen jullie zo een compleet beeld van jullie relatie, inclusief hoe dat zo is gelopen, en de zaken die tot dan voor jullie nauwelijks bespreekbaar waren. Natuurlijk leren jullie ook al die zaken binnen de relatie te hanteren.

We plannen ook een kort online check-up gesprek na het weekend om te kijken hoe jullie er voor staan. Uiteraard kun je na het weekend altijd bellen of mailen voor overleg en steun.

Vooraf hebben we met z'n drieën een kort gesprek online om met elkaar kennis te maken en te kijken of de verwachtingen op één lijn liggen.

Conny Heuvelman

Ik heb vele jaren ervaring in het geven van relatietherapie en relatieweekenden (meer dan 15 jaar) en kijk nergens van op. Ik ga zorgvuldig met jullie problemen om, werk praktisch en pragmatisch maar ga ook de diepte in, met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ik voel waar het goed zit in de relatie en welke weg jullie hebben te lopen om het beter te krijgen. Een liefdevolle vrouw die empathisch en invoelend is maar niet zweverig.

Mijn specialisaties in relatietherapie zijn onder meer binding en hechting, geschonden vertrouwen, boosheid en agressie, schuld en schaamte, verdriet en rouw, seksualiteit, oude pijn, en trauma's uit de jeugd.

Mijn methodes zijn geënt op die van Sue Johnson (EFT), Vansteenwegen, Systemisch Werken, Systeemtherapie, Familieopstellingen, Contextueel Werken en Transactionele Analyse. Op basis hiervan en mijn jarenlange ervaring, heb ik een zeer effectieve manier van werken ontwikkeld.

Ik ben gewend aan moeilijke thema's in relatietherapie; daarom komen mensen bij mij.

Herkenning

Als jullie je herkennen in één of meer van de volgende uitspraken, is het Relatietherapieweekend zeker iets voor jullie.

- We staan al lang in de overlevingsstand
- We voelen ons eenzaam bij elkaar
- We voelen geen verbinding meer
- We zijn bang elkaar kwijt te raken
- We hebben vaak ruzie en conflicten
- Een van beiden is vreemd gegaan
- We leven langs elkaar heen
- Intimiteit en seks voelen als een opgave
- We zien geen uitweg meer uit de problemen
- We hebben elkaar niets meer te zeggen

Disclaimer

Een Relatietherapieweekend is geen wondermiddel. Uiteraard kan het zo zijn dat je in het traject besluit uit elkaar te gaan omdat voor beiden of een van de twee duidelijk wordt dat er geen toekomst meer in de relatie zit. Dit kan zelfs de insteek van het weekend zijn.

Ontspannen

Naast de sessies blijft er voldoende tijd over om opgedane ervaringen te laten bezinken en te ontspannen en genieten van en met elkaar.

Haarlem is een mooie stad met veel te zien. Op 10 tot 15 minuten afstand vind je Amsterdam aan de ene en Zandvoort en Bloemendaal aan Zee aan de andere kant. Er is in deze plaatsen ook volop keuze in B&B's en hotels waar je kunt overnachten.

Volgende pagina

Relatietherapiedag

Intensief werken

Relatietherapieweekend - Relatietherapiedag - Testimonials

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Contact & zo - Intensief werken - Relatietherapie - Overige begeleiding - Training - IDEE