De kunst van verbinden

Wij mensen zijn kuddedieren en willen er graag bijhoren. Dat gevoel krijgen we als we ons verbonden weten met een ander, dan voelen we ons geborgen en gesteund. En als we ons geborgen en gesteund voelen, helpt ons dat door het leven.

Maar, hoe doe je dat eigenlijk: verbinden?

Je voelt je verbonden met een ander als je je door hem of haar gezien en gehoord voelt. Aan het gedrag van die ander kun je niet zo heel veel doen, maar aan dat van jezelf wel. Om een gevoel van verbinding te kunnen krijgen moet jij je daarom op z'n minst laten zien en horen. Bij voorkeur op een assertieve-congruente manier. Zo geef je de ander in ieder geval de káns je te zien en horen.

Wat een assertieve-congruente manier van communiceren is en hoe je dat doet, heb ik, Conny Heuvelman, je niet in tien minuten uitgelegd. Het gaat er in de kern om dat wat je voelt, denkt en doet, met elkaar in overeenstemming is.

Hoe het komt dat je niet (altijd) laat zien wat je denkt en voelt, of dat niet op een rustige manier overbrengt, heeft alles te maken met je angsten en met de overtuigingen die je daarbij hebt. Die beperken je.

In haar boek Verlangen naar verbinding zegt Brené Brown hierover: "Er echt bij horen vraagt niet van je om te veranderen wie je bent; het vraagt van je om te zijn wie je bent."

Je verbonden voelen met een ander begint dan ook met je verbonden voelen met jezelf, en met vertrouwen in jezelf en anderen. Dit maakt je een vrijer mens. Een mens dat met moed (een sterke rug) en open hart (een zachte voorkant) kan laten zien: hier ben ik en hier sta ik voor. Het geeft ontspanning, rust en een gevoel van 'goed genoeg zijn'.

In de training De kunst van verbinden neem ik je mee daar naartoe. Dit doe ik met behulp van theorie en oefeningen maar het is vooral een training die erop gericht is om je dingen te laten ervaren. Op meerdere lagen, want je verbonden voelen zit niet in het denken, maar in het emotionele en fysieke niveau, en zelfs in dat van de ziel.

In deze driedaagse training bied ik je het volgende:
- inzicht in de pijnplekken die je in de weg staan om je verbonden te voelen;
- werken aan vertrouwen in jezelf en anderen;
- werken aan en ervaren van moed (de sterke rug);
- werken aan en ervaren van een open hart (de zachte voorkant).

De training is bedoeld voor iedereen die meer verbinding zoekt en met zichzelf wil werken. Is deze training iets voor jou? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.

De training in het kort

Duur

6 ochtenden van 9.30u tot 11.30u in ongeveer 2 maanden.

Deelnemers

Zes tot negen personen.

Lokatie

Dit is een online training.

Tarieven

Data

Conny Heuvelman

Ik heb ruim vijfentwintig jaar ervaring in het geven van trainingen. Heerlijk werk vind ik het. Met een groep mensen van alles doorwerken. Praktisch leren met aandacht voor gevoelens en detail. Met aandacht voor ieders persoonlijke verhaal.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik geloof ten diepste dat een relatie in de kern een emotionele band is die veiligheid, geborgenheid, warmte en steun hoort te bieden. Ook in groepen. Een liefdevolle vrouw die empathisch en invoelend is.

Trainen heb ik praktisch gezien ontwikkeld binnen het onderwijs, theaterwerk en het jarenlang geven van trainingen en familieopstellingen.

Voel je welkom.

Volgende pagina

Intensief werken -

Training

De kunst van verbinden

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Contact & zo - Intensief werken - Relatietherapie - Overige begeleiding - Training - IDEE