Corona

In verband met Corona gaat deze training tot nader order niet door. Excuses daarvoor. Zogauw we meer duidelijkeid hebben dat de training weer ingepland kan worden, kun je informatie daarover hier vinden.

In tijden van onzekerheid

Ieder mens ervaart stress en angst in tijden van onzekerheid. Iedereen worstelt dan met vragen over hoe te overleven. Iedereen is dan deep down bang om kopje onder te gaan, te falen in het leven.

Ook verlangen wij mensen in tijden van onzekerheid ernaar om gezien en gekoesterd te worden, er van verzekerd te worden dat het goed komt. We voelen ook de behoefte meer grip op ons leven te krijgen, te sturen waar het kan, een eigen kringetje te vormen waarbinnen het veilig is.

De training Levenskunst in tijden van onzekerheid helpt je hierbij, helpt je antwoorden te vinden op de vragen die je jezelf dan stelt.

De training gaat over inzicht in jezelf en over hoe je effectiever en zinvoller kunt omgaan met wat op je afkomt, reikt tools aan om weerbaarder te zijn én makkelijker richting aan je leven te geven, je relaties betekenisvoller vorm te geven en je werk en carrière zodanig in te richten dat alles goed bij je past en je toch grip ervaart. De training gaat over levenskunst, over leven en overleven in de brede zin van het woord.

Voor wie

De training is een brede training op vlak van persoonlijke groei en is ontwikkeld voor diegenen die worstelen met vragen als: Hoe ga ik om met alles wat nu op me afkomt? Hoe overleef ik al die stress? Hoe steek ik eigenlijk in elkaar? Hoe houd ik grip op mijn leven? Waar ligt mijn toekomst? Hoe zit ik mezelf in de weg? Wie ben ik dat ik zo reageer? Wil ik dit wel?

Het maakt daarbij niet uit op welk vlak je vragen spelen: op de persoon, de relatie of het werk, of juist een combinatie van alledrie.

Daarnaast is deze training een fantastische gelegenheid om samen met anderen deze bijzondere, unieke tijd te beschouwen en ervaren, te delen met anderen wat er gebeurt met jou en wat je om je heen ziet gebeuren. Een gedeeld en doorleefd persoonlijk tijdsdocument.

Na afloop

Door de training ben je opener en zelfbewuster, en kun je je leven makkelijker richting en body geven. Je gaat gemakkelijker om met de stress en ongewisheid die deze tijden met zich brengen.

Je wordt eigener en steviger in gedrag en functioneert zowel privé als binnen je werk effectiever en besluitvaardiger. Je krijgt meer zicht op hoe je in elkaar steekt en waar voor jou de toekomst ligt. Je vindt meer rust in het zijn.

Lees ervaringen over de training Levenskunst in tijden van onzekerheid op Springestâ?

Wat leer je zoal in de training?

- Hoe manifesteer ik me
- Waar kom ik vandaan
- Hoe vergroot ik mijn draagkracht
- Hoe verminder ik mijn draaglast
- Wat is belangrijk voor me
- Hoe steek ik in elkaar
- Aanraken en huidhonger
- Mijn persoonlijek bagage
- Drijfveren en kwaliteiten
- Existentiële aspecten van het leven
- Zelfbewustheid en sensitiviteit
- Waar ligt mijn toekomst
- Tools om het leven vorm te geven
- Zingeving en levenskunst
- Praktische filosofie

Praktische informatie

De training is op HBO/HBO+/WO niveau. Een intakegesprek life of via Skype maakt deel uit van de aanmeldingsprocedure. In dat gesprek bekijken we of de training aansluit bij wat je zoekt.

De training is een blended training. Dat wil zeggen dat sommige delen van de training 'live' worden gegeven terwijl andere delen online worden gevolgd.

Een groep telt 8 tot 10 deelnemers. Dit garandeert dat we elke deelnemer op persoonlijk niveau kunnen begeleiden. Trainers zijn Peter Spelbos en Conny Heuvelman, beiden therapeut-trainer-coach.

De training bestaat uit vier dagen (10 tot 17 uur, op locatie) en zes dagdelen (14 tot 17 uur, online) die verspreid over een periode van ongeveer vijf maanden worden gegeven.

De training is praktisch van aard; het is een mix van doen, groepswerk, coaching, huiswerk maken en reflecteren op jezelf. Het is een gelaagd persoonlijk ontwikkeltraject in een groep en de eigen concrete leervragen vormen het uitgangspunt bij het doorlopen van de training.

De training Levenskunst in onzekere tijden is een aangepaste versie van onze cursus Persoonlijk Leiderschap.

Corona

In verband met het Corona virus is deze training een mix van live- en onlinetraining. Live in een groep praten en werken waar het nodig en fijn is, online wat goed online kan. Uiteraard nemen we tijdens de trainingsdagen wel alle noodzakelijke maatregelen in acht wat betreft afstand houden en dergelijke.

De training in het kort

Duur

4 dagen (10-17u) en 6 dagdelen (14-17u) in ongeveer 5 maanden.

Deelnemers

Acht tot tien personen.

Lokatie

Deels trainingslokatie (4 dagen), deels online (6 dagdelen).

Tarieven

Data

Volgende pagina

Overzicht trainingen

Training

Overzicht trainingen - Assertief Connecten - Boosheidstraining - Levenskunst in onzekere tijden

Menu

Home - Info over relaties - Relatietest - Begeleiding - Training - IDEE - Contact & zo