Evenwicht hervinden

Wanneer je het even niet meer weet of vastgelopen bent in je leven, relaties of werk, ben je bij mij aan het juiste adres.

Ik help je je problemen op te lossen en opnieuw evenwicht in je leven te vinden. Het fijn te hebben met partner, kinderen, vrienden, familie en collega's.

Ik reik hiertoe geen 'juiste sleutel' aan die 'gelukkig maakt'. Het is eerder zo dat ik je begeleid in hoe je omgaat met jezelf en je leven, en alles wat je daarin aan lastigs en moois tegenkomt.

Mijn sterke kant is dat ik een gevoelsmens ben en emoties van cliënten bij mij mogen stromen. Ik kijk nergens van op, ga zorgvuldig met je probleem om, werk praktisch en pragmatisch maar met aandacht voor je persoonlijke verhaal.

Je kunt met zo goed als alles waar je op het psychische vlak tegenaan loopt bij mij terecht; ik loop gewoon een stukje met je mee.

Mijn focus

Leven

Leven kan bedreigend zijn en daarmee leren omgaan, met de zwaarte van het leven, met verlies en misère, met de angsten en paniek die daarbij horen, is wat anders dan 'je passie volgen.' De ervaring leert dat mensen daar prima toe in staat zijn.

Verlies en rouw

Iedereen lijdt verliezen en loopt krassen op in het leven. Het overlijden van een dierbare, het verlies van een relatie of een baan. Contact met je kind verliezen. Teleurstellingen over jezelf, je dromen zien vervliegen. Ouder worden en je viriliteit of sensualiteit verliezen. De overgang.

Een verlies ervaren geeft innerlijke verwarring. Ook kun je overspoeld worden door conflicterende gedachten en gevoelens zoals verdriet, boosheid, zelfverwijt en angst. Die gevoelens kunnen heel heftig zijn en raken aan een gevoel van leegte, somberheid en verlatenheid. Het overkomt ons allemaal, en allemaal moeten we daarna weer verder.

Leven met anderen

Je bent uit mensen geboren en leeft tussen en met mensen. Dat geeft problemen. Dat je bijvoorbeeld relaties krampachtig vormgeeft of moeite hebt met communiceren. Dat je onzeker bent of sociale angst hebt. Dat je problemen ervaart in de samenwerking met anderen omdat je te rationeel handelt. Dat er trauma's van vroeger doorwerken in het nu.

Lastige relaties met buren, ouders, je kinderen, die vervelende instanties, de docent van de school van je kind.

Ik help je de manier waarop je je gedraagt en omgaat met anderen te veranderen. En wel op een zodanige manier dat dat gedrag én beter bij je past én effectiever is, beter aansluit bij wat situaties en relaties vragen.

Levensfases

Elke levensfase kent zijn eigen problemen. Bijvoorbeeld de levensfase rond het krijgen van je eerste kind, wanneer je als vrouw moeder wordt en sterk moet zijn om alles te krijgen zoals je het wilt hebben. Of de fase rond je veertigste, wanneer een mid-life crisis op de loer ligt. Of denk aan wanneer de kinderen het huis uitgaan of wanneer je in de overgang komt.

In de begeleiding zetten we samen op een rij hoe je je leven vorm geeft en waar je tegenaan loopt. Waar de interne verstrikkingen en onzekerheden zitten en welke misvattingen je koestert. Hoe het verder moet en hoe het anders kan.

Je leert op een andere manier naar het leven te kijken en daarbij ook andere vaardigheden te ontwikkelen. Je leert vrede sluiten met wat was, is en wat je wilt. Je leert uit het hoofd te komen en beter te luisteren naar wat je wilt en wat je nodig hebt.

Overig

Ik ben een empathische vrouw en heb ruime ervaring in het begeleiden van niet-doorsnee mensen.

Het geeft me veel energie wanneer mensen met hulp van mij verder komen en/of zichzelf kunnen helen. Dat ik een stukje met iemand mag meelopen. Dat ik mannen en vrouwen kan raken en helpen.

Links

Info over relaties: Liefdesrelaties - Liefde & verliefdheid - Hoezo relaties - De goede relatie - Top 12 relatietips - Ruzie & conflict - Partnerkeuze - Aantrekkingskracht - Intimiteit & seksualiteit - Relatieproblemen - Top 13 problemen - Vreemdgaan - Samengesteld gezin - Binding & hechting - Hechtingsproblemen - Intieme vreemden - Liefdeskunst - Duurzaam gelukkig - Relatiemail - Relatieboeken - Relatietest

Begeleiding: Relatietherapie - Intensief werken - Moeilijke relaties - Relatieadvies - Overige begeleiding - Testimonials

Info & contact: Contactinfo - Over mij - Bureau IDEE - Tarieven - Colofon